Lezingen Mic Nederland

LezingenNederland - Doorn


Algemene informatie


 

De ontmoetingen in Doorn zullen voorlopig via Zoom plaatsvinden.
Je dient je  vooraf aan te melden.


Wenst u graag deel te nemen aan deze Zoom meeting klik dan HIER als je je wilt opgeven.

Je kunt op die pagina tevens een donatie geven.


Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het Zoom programma en het gebruik ervan.Programma

                                                                                                               

5 september – Diederik Wolsak – Verlies is geen verlies wanneer het goed wordt gezien (WdII.284.1:1)


Wat is verlies en hoe bepaalt het ons hele idee van het universum? Ik verlies voortdurend: mijn vitaliteit, mijn jeugd, geld, mijn hond. Ergens zegt Een cursus in wonderen: Wat het ego vreest te verliezen, is op zichzelf verlies. Het ego smult van verlies, mijn geloof erin is voeding voor het ego, het idee van afscheiding!
Hoe zou het voelen als we gaan leven vanuit de overtuiging dat alleen Eenheid Is en elke gehechtheid aan verlies loslaten, ook bij ‘uiterlijke’ gebeurtenissen zoals een pandemie of het overlijden van een geliefde? Vooral mijn verslaving aan alle gevoelens bij verlies en de uitdaging om maatschappelijk aanvaarde menselijke gevoelens in twijfel te trekken zijn obstakels. IK BEN.
Is dit niet de tijd onze menselijke vermomming te doorzien en onze onveranderlijke goddelijkheid te claimen?

 


3 oktober – Els Thissen – De eigenschappen van Gods leraren

Vertrouwen, eerlijkheid, verdraagzaamheid, zachtmoedigheid, vreugde, verdedigingsloosheid, vrijgevigheid, geduld, trouw en openheid van denken. Dat zijn de eigenschappen van Gods leraren. En wie zijn Gods leraren? Iedereen die dat wil zijn, zegt de Cursus! Hun geschiktheid bestaat erin dat zij hun belangen niet los zien van anderen. Ze komen van de hele wereld, uit alle religies of staan daar los van. De vormen van de Cursus, wegen en leermiddelen verschillen. De inhoud is gelijk: Gods zoon is schuldeloos en in zijn onschuld ligt zijn verlossing. Vandaag bekijken we de eigenschappen van Gods leraren zoals genoemd in het specifieke leerplan van de Cursus. Je bent uitgenodigd mee te kijken...

     


7 november – Nicolien Gouwenberg – In mijn verdedigingsloosheid ligt mijn veiligheid (WdI.153.t)


Hoe vaak denken we wel niet dat we ons moeten verdedigen? Tegen anderen, tegen situaties, omstandigheden, mogelijke 'dreigingen'? En toch legt Een cursus in wonderen ons uit dat alleen in verdedigingsloosheid veiligheid te vinden is. Sterker nog, de cursus stelt: Toch is een verdedigende houding een dubbele bedreiging. (WdI.153.2:3)
Vandaag willen we bij elkaar komen om onze ware veiligheid te onderkennen en te ervaren. Welkom! 


 

5 december – Neda Boin  – De bevrijdende kracht van vergeving

Wil je een kalmte die niet kan worden verstoord, een zachtmoedigheid die nooit kan worden gekwetst, een diepe, blijvende troost, en een rust zo volmaakt dat die nooit kan worden geschonden? Dit alles biedt vergeving jou, en meer. (WdI.122.1:6,2:1) In deze lezing zullen we niet alleen begrijpen wat ware vergeving volgens Een cursus in wonderen is (en níet is), maar zullen we vooral werkelijk ervaren hoe vergeving ons gegeven is als brug van angst naar de Liefde waar we nooit van zijn weggeweest. Ook zal Neda nieuwe liedjes delen van haar pas uitgekomen nieuwe album: Remember You’re Dreaming. Kom langs en ervaar de bevrijdende kracht van ware vergeving!

 

Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; Zoom room open 13:30 - 17:00 uur.
Entree: vrijwillige donatie als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur en overige kosten.
Coördinatie: Wiebe Heitman