Lezingen Mic Nederland

LezingenNederland - Doorn


Algemene informatie


 

De ontmoetingen in Doorn zullen in ieder geval tot en met december 2020 ONLINE via Zoom plaatsvinden.
Je dient je  vooraf aan te melden.


Wenst u graag deel te nemen aan deze Zoom meeting klik dan HIER als je je wilt opgeven.

Je kunt op die pagina tevens een donatie geven.


Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het Zoom programma en het gebruik ervan.
Programma

                                                                                                               

 

3 januari – Ad de Regt – Nieuwjaarsboodschap voorzitter


In verband met de aangescherpte Corona maatregelen, die voorlopig tot en met 19 januari 2021 van kracht zijn, kan de Zoom bijeenkomst op 3 januari niet doorgaan. We vinden dat heel jammer.

Als je je al hebt opgegeven en gedoneerd, dan wordt het donatiebedrag teruggestort op je bankrekening.

Andere jaren was het gebruikelijk om op de eerste ontmoetingszondag, na de lezing, met elkaar het glas te heffen op het nieuwe jaar, voorafgegaan door een korte nieuwjaarswens van het MIC bestuur, meestal uitgesproken door de voorzitter.

Hoe anders zijn de dingen dit jaar… De voorzitter zal een nieuwjaarswens opnemen op video en deze vind je uiterlijk 3 januari op de website. Laten we er thuis op toasten in het besef dat we met elkaar verbonden zijn.7 februari – Jan-Willem van Aalst – Hoe kom ik aan het veroordelen voorbij?


Als Cursusstudenten weten we dat onze belangrijkste taak hier in dit leven is om te leren vergeven. Toch merken we allemaal dat we elke dag mensen en situaties afwijzen; dat we willen dat dingen anders zijn. Hoezeer we ook proberen positief te denken en te leven, het ego lijkt onverslaanbaar. Zeer frustrerend. Hoe komen we aan het veroordelen voorbij, zodat we de blijvende innerlijke vrede gaan ervaren die we allemaal zo verlangen?

 

 

7 maart – Koos Janson – Ik vertrouw ál mijn broers en zussen. Maar wat is nu vertrouwen? En hoe doe je dat?


In een machtig mooie les (WdI.181) presenteert de Cursus een wel heel actueel thema: al je ‘broeders’ vertrouwen, omdat ze één met je zijn. Het klinkt de een goed in de oren, een ander vindt het naïef, of ronduit gevaarlijk. Hoe dan ook roept het nuttige vragen op. Oké, we kunnen alle mensen als één grote familie zien. Maar behandelen we zelfs binnen onze biologische families de afzonderlijke leden niet behoorlijk verschillend? De een vertrouw je meer, de ander minder? Je komt met dit onderwerp niet veel verder als je niet eerst uitzoekt wat de Cursus bedoelt met vertrouwen. Dat blijkt héél diep te gaan! Daarna volgt de vraag: wat betekent dat praktisch? Ga je met iedereen hetzelfde om? Deze interactieve lezing gaat hierover. Broers en zussen die je denkt niet te vertrouwen zijn (in gedachten) extra welkom!4 april – Willem Glaudemans – Kruisiging of opstanding?

Jezus nodigt ons in de Cursus diverse keren uit om niet in zijn kruisiging te delen maar in zijn opstanding (zie:T11.VI.2:1-2). Want Pasen is het teken van vrede, niet van pijn. (T20.I.1:3) Als hij over De Goede Week schrijft vraagt hij of wij onze broeders doornen of lelies, veroordeling of vergeving willen aanreiken. In de laatste keuze delen we in zijn opstanding, we demonstreren dat we liefde zijn, en dat is uiteindelijk de boodschap van de kruisiging. In deze interactieve lezing gaan we ook in op de diepere betekenis van die gebeurtenis, tweeduizend jaar geleden, die we met Pasen herdenken.

 

2 mei – Olette Luitwieler – Liefde antwoordt, omdat ze het Antwoord ís


We hebben veel vragen, omdat we niet weten en wel wíllen weten. Maar weten brengt ons niet thuis. Juist door te erkennen dat we níét weten, kan waarheid zich openbaren.Waarheid is liefde en liefde is waar. Er bestaat geen scheiding. Onze onjuiste gerichtheid van denken (het ego-denken) levert kennis en waarneming op die illusies bestendigen en vermenigvuldigen. Liefde keert ons denken om en nodigt ons uit te gaan luisteren naar het Antwoord dat ons gegeven is. Laat ik stil zijn en naar de waarheid luisteren. (WdI.106.t)