Lezingen Mic Nederland

LezingenNederland - Baarn


Algemene informatie


 

Vanaf januari 2024 zien we elkaar tijdens de ontmoetingszondagen in de Paaskerk in Baarn.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn.Meld je links op deze pagina aan voor de gratis digitale MIC Nieuwsbrief voor de meest actuele informatie.


Wil je via ZOOM meedoen dan is aanmelding noodzakelijk. Je kun je vooraf HIER aanmelden. Je wordt dan doorgeleid naar Billetto. Daar kun je ervoor kiezen een donatie te geven. Je krijgt de deelname-gegevens per e-mail toegestuurd.
Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het ZOOM-programma en het gebruik ervan.


PROGRAMMAZondag 5 mei– Tom Oosthuizen– Wat is genezen? Genees je denken.


Wat is genezen? Hoe kunnen we genezen? Wat is ziekte? Wat is gezondheid? Hoe werkt genezing? Volgens de Cursus gaat het niet om de genezing van het lichaam, maar om de genezing van ons denken (de denkgeest). Niet het lichaam is ziek, maar ons denken. Tegelijkertijd zegt de Cursus in een aantal passages dat het lichaam kan genezen. Hoe kunnen we dit rijmen met elkaar? Hoe kunnen we praktisch omgaan met lichamelijke klachten, ziekte en pijn? Met ongeneeslijke ziekten? Met mentaal-emotionele klachten en problemen? Wat is de rol van ons denken bij ziekte en genezing?Jouw denkgeest is het middel waarmee jij je eigen toestand bepaalt, omdat de denkgeest het beslissingsmechanisme is.(T8.IV.5:7)Er zijn geen loze gedachten.Al het denken produceert vorm op een of ander niveau. (T2.VI.9:13-14)Hoe kunnen we de richting van genezing opgaan? Wat is de rol van geneesmiddelen? Welke geneesmiddelen en geneeswijzen kent de Cursus? Wie is de therapeut en wie is de patiënt?


Zondag 2 juni– Willem Glaudemans– De blokkades voor vrede


De vrede die Hij diep in jou en in jouw broeder heeft neergelegd, zal zich in stilte tot ieder aspect van je leven uitbreiden, en jou en je broeder omringen met een gloed van geluk en het vredige besef van volledige bescherming. En jij zult haar boodschap van liefde, geborgenheid en vrijheid naar eenieder uitdragen die jouw tempel nadert, waar hem genezing wacht.(T19.IV.1: 6-7)

Deze prachtige hoopvolle zinnen komen uit een paragraaf in de Cursus getiteld: De blokkades voor vrede. Laten we de beloften uit deze passage met elkaar onderzoeken en kijken wat in ons vrede in de weg staat. Een betere bijdrage aan de collectieve denkgeest kunnen we op dit moment niet geven. Denkgeesten zijn immers verbonden.Algemene informatie


Locatie: De Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4A, 3743 KN Baarn
Programma live: 14:30 tot 16:00 uur, zaal open van 14:00 tot 17:00 uur
Programma Zoom:14:30 uur - ca. 16:00 uur; Zoom room open 14:00 - 17:00 uur
Entree: richtbedrag €15,- als donatie voor tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur en overigen. (cash of pin)