Lezingen Mic Nederland

LezingenNederland - Doorn


Algemene informatie


 

Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-ontmoetingszondag in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een Cursus in Wonderen samen kan zijn. Meld je links op deze pagina aan voor de gratis digitale MIC Nieuwsbrief voor de meest actuele informatie.

 

Met ingang van april 2022 ben je weer welkom in Doorn op de contactmiddagen.
Wil je via ZOOM meedoen dan blijft aanmelding noodzakelijk, en kun je je vooraf HIER aanmelden. Je wordt dan doorgeleid naar Billetto. Daar kun je ervoor kiezen een donatie te geven. Je krijgt de deelname-gegevens per e-mail toegestuurd.
Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het ZOOM-programma en het gebruik ervan.

                                                                                                 
PROGRAMMA  2 april– Marleen Bekker en Debby Kamp– "De gelukkige leraar blijft een leerling"


Wij: een angsthaas en een podiumtijger. Een oudje en een groentje. In elk geval reisgenoten.
En jij, hoe zie jij jezelf? We hebben allemaal zo ons script en identiteits-ideeën.Waarin triggeren we elkaar? En wat is ons éne, gedeelde belang?
Deze middag willen we graag zo eerlijk mogelijk demonstreren hoe wij leerling zijn, en hierover uitwisselen. Omdat we merken dat dat aanstekelijk en ontschuldigend werkt. Zoals Jezus zegt: iedereen onderwijst, en wel de hele tijd. Wat willen we leren?
Met interactie, humor en muziek. Met oefening, uitwisseling en theorie. We nodigen je van harte uit fysiek aanwezig te zijn!

Marleen Bekker is docent, cabaretière en slak. Ze leest sinds januari 2022 dagelijks op Youtube de werkboeklessen voor waarin ze zo eerlijk en transparant mogelijk reageert.
Meer info: www.marleenbekker.com
Debby Kamp heeft na het uitvallen van Margot Krikhaar in 2011 een aantal van haar groepen voortgezet en geeft individuele begeleiding vanuit ECIW.
Meer info: www.debbykamp.nl / www.ontwakeninliefde.nl


7 mei– Peter Winteraeken en Dennis Hardeman– "Wil je vrede? Sluit vrede met elke onvrede"


Wat als je één ding mag kiezen in je leven? Waar ga je dan voor? Wat is het wat je werkelijk verlangt? Overal en altijd is het antwoord over de hele wereld hetzelfde: vrede en geluk! We willen dus allemaal hetzelfde.

En….hoe komt het toch dat we dit niet aldoor ervaren? Vandaag staan we stil bij krachtige lessen uit Een Cursus in Wonderen die ons op weg helpen om contact te maken met deze vredige en gelukkige staat van zijn. Bv les 5 ‘Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk’ en les 190 ‘Ik kies de vreugde van God in plaats van pijn’. Bovenal willen we je laten ervaren wat de kracht van vergeving is! Vergeving is hét middel dat de Cursus ons aanreikt om deze vredige gelukkige staat van zijn opnieuw in ons bewustzijn te brengen. Alle gevoelens van onvrede welkom!

Peter Winteraeken: leeft en werkt sinds 2000 met Een Cursus in Wonderen. Vergeving is de rode draad in zijn leven en hij heeft sindsdien vele mensen begeleid bij vergevingsprocessen.

Meer info: www.peterwinteraeken.nl


Dennis Hardeman: in mijn werk en leven neemt vergeving een centrale plek in. Als coach en trainer neem ik Een cursus in wonderen als uitgangspunt bij de begeleiding van teams en leidinggevenden. Kiezen voor Liefde i.p.v. het E.G.O. (Even Geen Ontwikkeling). Dat wil ik graag iedereen laten ervaren.


Dennis & Peter komen regelmatig samen bij elkaar op Youtube om dagelijkse werkboeklessen uit Een cursus in wonderen toe te lichten. Dat doen ze op geheel eigen wijze!


 

Algemene informatie


Locatie:  Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn


Programma live: 14:00 tot 15:30 uur, zaal open van 13:00 tot 17:00 uur


Programma Zoom: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; Zoom room open 13:30 - 17:00 uur


Entree: vrijwillige donatie als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur en overige kosten


N.B. Op zondagen is het landgoed niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf NS station Driebergen-Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar het centrum van Doorn – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen mogelijk of aantrekkelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die per auto naar de lezing gaat.

Als het écht niet lukt om iemand te vinden met wie je kunt meerijden of die je kan afhalen bij de bushalte in Doorn, stuur dan uiterlijk de vrijdag vóór de lezing hier een berichtje naar het MIC kantoor. We kijken dan of één van de vrijwilligers je in het centrum van Doorn kan ophalen. Je krijgt daarover per mail bericht.

Route beschrijving naar Doorn


voor meer informatie: klik hier